Hei,
Etter mye surfing og lesing har jeg klippet sammen følgende oppskrift på det som så mest fristende ut basert på hva jeg får tak i her på berget og ønsker tilbakemeldinger.
Dette er første gang jeg klipper og limer en oppskrift selv.
Kønn
4,5 kg Maris Otter Pale Malt (5 EBC)
1 kg Munich Malt lys (15 EBC)
0,5 kg Crystal Malt (120 EBC)
0,25 kg Amber Malt (125 EBC)
0,25 kg Caramel Malt Mørk (120 EBC)
0,25 kg Roasted Barley (1500 EBC)
0,15 kg Black Malt (1400 EBC)
0,5 kg Flaket havre
Diverse
0,45 kg Lactose
2-3 vanilje stenger
60 gram kaffe (Kald steep sammen med alt roasted malt i ett døgn, ha i meskingen)
60 gram kaffe (Etter 1 gjæring)
Humle
47 gram East Kent Goldings 60 min
Gjær
Wyeast 1056 American Ale
Om jeg da har gjort det rett blir det nå ca sånn:
SG - 1.076
FG - 1.012 ?
IBU - 20
EBC - 89
ABV - 8,3 ?
Etter mye surfing og lesing har jeg klippet sammen følgende oppskrift på det som så mest fristende ut basert på hva jeg får tak i her på berget og ønsker tilbakemeldinger.
Dette er første gang jeg klipper og limer en oppskrift selv.
Kønn
4,5 kg Maris Otter Pale Malt (5 EBC)
1 kg Munich Malt lys (15 EBC)
0,5 kg Crystal Malt (120 EBC)
0,25 kg Amber Malt (125 EBC)
0,25 kg Caramel Malt Mørk (120 EBC)
0,25 kg Roasted Barley (1500 EBC)
0,15 kg Black Malt (1400 EBC)
0,5 kg Flaket havre
Diverse
0,45 kg Lactose
2-3 vanilje stenger
60 gram kaffe (Kald steep sammen med alt roasted malt i ett døgn, ha i meskingen)
60 gram kaffe (Etter 1 gjæring)
Humle
47 gram East Kent Goldings 60 min
Gjær
Wyeast 1056 American Ale
Om jeg da har gjort det rett blir det nå ca sånn:
SG - 1.076
FG - 1.012 ?
IBU - 20
EBC - 89
ABV - 8,3 ?