Hjelp! Jeg har brukt for lite gjær.

Bardy

 
Er nybegynner. Prøvde meg på IPA. 47 liter og bare 1 pk. Amerikansk ale overgjær 11,5 grams forpakning . Etter 1 dag begynte det å boble i gjærlåsen, kor lenge den har boblet vet jeg ikke pga var bortreist noen dager. ( max boblet i 7 dager)
Etter 2 uker tappet jeg det på ølfat og trykksatte det. Smakte på det rett før tapping på fat, kunne ikke kjenne noe usmak eller preg av sukker smak.
Kom nett på at jeg har brukt for lite gjær.. hva kan jeg gjør og hva kan ha gått galt ?

Film av brygget mitt.

http://www.youtube.com/watch?v=Iw9yBzLBRTM&feature=youtu.be
 
Jeg ville ha drukket opp ølet og brukt mer gjær neste gang ;)


Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
 
Bardy skrev:
Etter 2 uker tappet jeg det på ølfat og trykksatte det. Smakte på det rett før tapping på fat, kunne ikke kjenne noe usmak eller preg av sukker smak.

Hvis du ikke kjente noen usmak eller noen preg av sødme så er nok ølet ditt helt fint :) Det med å bruke nok gjær er bare en ekstra forsikring for å få godt øl.
Så det trenger ikke ha skjedd noe galt med ditt øl, neste gang så bruk http://www.mrmalty.com/calc/calc.html for å sikre deg om at bruker nok gjær.
 
Takker for svar. Kommer hjem fra jobb offshore den 16 januar. Da skal ølet være klar.. så vi får håper på at det har godt bra  :biersmile:
 
Tilbake
Topp