hjelp ang gravity og tapping

Jeg har en pale ale stående til gjæring i 20 grader. den har stått å gjæret i 14 dager nå, og skal egentlig tappes etter 14 dager, men målte gravity idag og landet på 1020, det er jo litt for høyt til tapping. sikkert et umulig spørsmål, men er nær snart? altså den lå på ca 1050-1060 når vørteren var kokt og avkjølt for 14 dager siden. burde den være tappeklar ila uken?
 
Den er sikkert klar, men mål igjen i morgen. Står den stille så er det bare å flaske
 
Når du har målt lik gravity to-tre dager på rad er det klart for flasking...
Uansett tar ikke ølen skade av noen dager ekstra i gjæringskaret, er bare tolmodigheten din som settes på prøve ;)
 
Ok. Så jeg kan se bort ifra den teksten på hydrometeret? At man ikke kan flaske før gravity er under 1006-1007 or bottles will burst?
 
Tilbake
Topp