Argeir
Dommer
Hei,
Brygget juleøllet i går (Stille Natt) ca. 20-21 grader ,gjæring var i full gang i morges og gjæringa akselererte som bare juling,jeg måtte til slutt fjerne gjærlås og det veltet ut med masse skum fra gjæringsspannet.Jeg var litt i tvil på hva jeg skulle gjøre (ja,er nybegynner),men fant ut at det var litt for varmt og flyttet dernest spannet ut for å få ned temperaturen,regner med tempen var en del høyere i mæsken.
Tempen ute er nå 13-14 grader (kl.18:00) og mæsken har stått ute i 3 og 1/2 time og fremdeles må jeg ut å tørke vekk skummet hver 5. min.
Er det bare å vente til det har roet seg helt ned,få på gjærlås og sette i kjeller på ca 18 grader?
Gode råd mottas med takk :yes:
Brygget juleøllet i går (Stille Natt) ca. 20-21 grader ,gjæring var i full gang i morges og gjæringa akselererte som bare juling,jeg måtte til slutt fjerne gjærlås og det veltet ut med masse skum fra gjæringsspannet.Jeg var litt i tvil på hva jeg skulle gjøre (ja,er nybegynner),men fant ut at det var litt for varmt og flyttet dernest spannet ut for å få ned temperaturen,regner med tempen var en del høyere i mæsken.
Tempen ute er nå 13-14 grader (kl.18:00) og mæsken har stått ute i 3 og 1/2 time og fremdeles må jeg ut å tørke vekk skummet hver 5. min.
Er det bare å vente til det har roet seg helt ned,få på gjærlås og sette i kjeller på ca 18 grader?
Gode råd mottas med takk :yes: