Heisan.
Jeg har en hefeweizen som skal av gjæringskaret i dag, men er litt i tvil på hva jeg bør gjøre med tanke på karboneringen og lagring for å oppnå det klassiske hefeweizen-preget, spesielt med tanke på uklarhet og litt gjærpreg.
Så mine alternativer er:
-På fat med kunstig karbonering. Enklest, mest forutsigbart, kan justere meg inn på rett karbonering. Fare for at ølet blir for klart.
-På fat med naturlig karbonering. Fortsatt enkelt, litt mer gjærpreg? Mindre forutsigbart. Vurderer å bruke litt lagergjær for å få en lavflokkulent gjær på fatet.
-Flaskemodning. Definitivt mest arbeid. Lite forutsigbart mtp co2. Bunnfall i flasken gir mulighet for å virvle opp litt gjær ved servering og det rette "gjærpreget" på ølet ivaretas.
Hva ville DU valgt, og hvorfor?
Bryggerhilsen fra en som ssnnsynligvis får en veldig god weizen uansett
:brygging:
Jeg har en hefeweizen som skal av gjæringskaret i dag, men er litt i tvil på hva jeg bør gjøre med tanke på karboneringen og lagring for å oppnå det klassiske hefeweizen-preget, spesielt med tanke på uklarhet og litt gjærpreg.
Så mine alternativer er:
-På fat med kunstig karbonering. Enklest, mest forutsigbart, kan justere meg inn på rett karbonering. Fare for at ølet blir for klart.
-På fat med naturlig karbonering. Fortsatt enkelt, litt mer gjærpreg? Mindre forutsigbart. Vurderer å bruke litt lagergjær for å få en lavflokkulent gjær på fatet.
-Flaskemodning. Definitivt mest arbeid. Lite forutsigbart mtp co2. Bunnfall i flasken gir mulighet for å virvle opp litt gjær ved servering og det rette "gjærpreget" på ølet ivaretas.
Hva ville DU valgt, og hvorfor?
Bryggerhilsen fra en som ssnnsynligvis får en veldig god weizen uansett
:brygging: