Har hittil brygget bare en havrestout og planlagt en hveteøl med innslag av havre. Medbrygger er involvert i http://www.norskhavre.no/ , og det har vel økt fokusen på havreøl.
Denne artikkelen kan kanskje være til hjelp: http://byo.com/scottish-ale/item/494-cookie-in-a-glass-grouters-unite
Tror nok kanskje at et øl med så mye havre blir en vel heftig opplevelse. Vet ikke om det er noe man drikker eller spiser...
Men prøv et lite testbrygg med f.eks 25% havre.
Sitter og vurderer en 50/50 havre/pilsner med en IBU på 30-40 med Hersbrucker.
Fant denne oppskriften: http://ryanbrews.blogspot.no/2009/12/100-oat-malt-mt-rainier-hops-smash-beer.html med en link videre til review helt nederst.
Virker som om bryggeren ikke helt klarer å definere det endelige produktet som bra eller dårlig.
Har atm en havrestout som skal brygges først så det er ennå litt tid til å undersøke
Siden havremaltet inneholder enzymer og er i stand til å konvertere egen stivelse, tror jeg ikke man nødvendigvis får store problemer. Hvor stort innhold av beta-glukanase det er i havremalt er jeg ikke sikker på, men noe er det antakeligvis til stede som kan bryte ned beta-glukan, som er molekylene som gir havregrøt den "gørrete" konsistensen. Havren har godt med skall også, noe som kan hjelpe på avsilingen. Det var i alle fall ikke uvanlig å lage øl på havremalt i tidligere tider. Man bør dog ta høyde for at hvremalt gir et langt dårligere utbytte enn byggmalt i forhold til vekt. Anslagsvis 25 % lavere.
St. Bjørnar her på forumet brygget for en tid tilbake en pale ale på 100% havremalt. Det ble brygget på Speidel, og det var såvidt jeg husker små eller ingen problemer med stuck mash. Ølet ble absolutt drikkbart, om noe snodig.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.