satt et nytt i går tomptebrygg med brunt sukker i 2 bokser med maltekstrakt en flaske vørterøl og noe krydder i lukter godt men dette med regnigen av og og fg forstår jeg ikke noe av jeg måldte netopp 1030 dette sier me gingenting
OG er vekta når du setter til gjæring. FG er vekta når gjæring er over. Differansen mellom disse delt på 7.5 gir omtrentlig alkoholinnhold.
Ex. OG 1.045 -FG 1.015 = 1.030
30/7.5=4%
Det er masse tråder som beskriver dette. Det lønner seg å søke litt før man legger inn et innlegg. Da lærer man masse andre greier som man ikke var klar over at var nyttig å kunne også ;-D
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.