Hei!
Har gjort et tappert forsøk på å søke både her og på google, men finner ikke det jeg er ute etter.
Mats Ø, som også er her på forumet, og jeg har tenkt til å lage en single hop pale ale hvor vi vil bruke Southern Cross, og i tillegg ha i granskudd/granskuddsirup
Har en halvliter ferdiglaget sirup og fire-fem liter friske granskudd i frysern.
Er det noen her som har brygget øl med granskudd/sirup tidligere?
Jeg lurer litt på hvilke mengder med skudd eller sirup som bør brukes, og når det eventuellt skal has i brygget?
Jeg tenker at hvis skuddene skal koke en stund, så vil de avgi en del syrlig smak, og at det derfor kan være lurt å kompensere litt med sirupen?
Smakte også på avkoket fra skuddene da jeg lagde sirup, og kjente at det ikke var noe særlig smak etter bare fem-ti min kok, og at det da derfor bør has i når det gjenstår 20-30min av kokingen?
Hva er faren for å få med uønsket villgjær i karet om vi skulle brukt litt sammen med tørrhumlingen?
Har også tenkt litt på at det er kvae/oljer som setter smak, og lurer derfor på om det kan ha noe for seg å bruke eldre granbar som man kjører i en mørter for så å tilsette i koken?
Kan det også hjelpe på smaken om det blir brukt sirup istedet for sukker ved flasking?
Her kan det bli en liten utfordring å vite hvor mye sukker sirupen inneholder, da.. Og faren for korker som flyr kan bli stor..
Vi skal enten brygge med 25l eller 78l kjele.
Har gjort et tappert forsøk på å søke både her og på google, men finner ikke det jeg er ute etter.
Mats Ø, som også er her på forumet, og jeg har tenkt til å lage en single hop pale ale hvor vi vil bruke Southern Cross, og i tillegg ha i granskudd/granskuddsirup
Har en halvliter ferdiglaget sirup og fire-fem liter friske granskudd i frysern.
Er det noen her som har brygget øl med granskudd/sirup tidligere?
Jeg lurer litt på hvilke mengder med skudd eller sirup som bør brukes, og når det eventuellt skal has i brygget?
Jeg tenker at hvis skuddene skal koke en stund, så vil de avgi en del syrlig smak, og at det derfor kan være lurt å kompensere litt med sirupen?
Smakte også på avkoket fra skuddene da jeg lagde sirup, og kjente at det ikke var noe særlig smak etter bare fem-ti min kok, og at det da derfor bør has i når det gjenstår 20-30min av kokingen?
Hva er faren for å få med uønsket villgjær i karet om vi skulle brukt litt sammen med tørrhumlingen?
Har også tenkt litt på at det er kvae/oljer som setter smak, og lurer derfor på om det kan ha noe for seg å bruke eldre granbar som man kjører i en mørter for så å tilsette i koken?
Kan det også hjelpe på smaken om det blir brukt sirup istedet for sukker ved flasking?
Her kan det bli en liten utfordring å vite hvor mye sukker sirupen inneholder, da.. Og faren for korker som flyr kan bli stor..
Vi skal enten brygge med 25l eller 78l kjele.