Jeg satte min 3.runde med en golden ale etter samme oppskrift som jeg har brukt tidligere.
50liter batch, 2x San Diego super yeast, gjæringsfatene på sin faste plass, traff OG på 1.043 som jeg skulle, og tappet på gjæringsfat med super yeast rett i bøtta.
Eneste forskjellen fra de foregående 2 byggingen av denne ølen, er at jeg har prøvd med 250g laktose som jeg puttet i de siste 15 min av kokingen.
Alt forløp som normalt, med god aktivitet i bøttene de første døgnene.
Så har jeg ikke vært så mye i kjelleren de siste 10 dagene, men begynte å spekulere på hvorfor jeg ikke hørte noe fra gjærlåsen.
Sjekke Gravity i kveld, og den var altså på 1.030, som er langt unna de 1.010 jeg ønsker å oppnå.
Ølen smaker veldig bra, men det er jo ikke lettøl jeg skal ha....
Er det bare å være tålmodig å håpe at det ordner seg med ei uke til på fat, eller kan jeg feks tilsette ny gjær? Eller er det andre triks i boka jeg kan prøve for å få igang gjæring igjen?
Sent fra min D6603 via Tapatalk
50liter batch, 2x San Diego super yeast, gjæringsfatene på sin faste plass, traff OG på 1.043 som jeg skulle, og tappet på gjæringsfat med super yeast rett i bøtta.
Eneste forskjellen fra de foregående 2 byggingen av denne ølen, er at jeg har prøvd med 250g laktose som jeg puttet i de siste 15 min av kokingen.
Alt forløp som normalt, med god aktivitet i bøttene de første døgnene.
Så har jeg ikke vært så mye i kjelleren de siste 10 dagene, men begynte å spekulere på hvorfor jeg ikke hørte noe fra gjærlåsen.
Sjekke Gravity i kveld, og den var altså på 1.030, som er langt unna de 1.010 jeg ønsker å oppnå.
Ølen smaker veldig bra, men det er jo ikke lettøl jeg skal ha....
Er det bare å være tålmodig å håpe at det ordner seg med ei uke til på fat, eller kan jeg feks tilsette ny gjær? Eller er det andre triks i boka jeg kan prøve for å få igang gjæring igjen?
Sent fra min D6603 via Tapatalk