mat industrien har produkter, så flere amerikanske produsenter som har godkjente silikon produkter i porteføljen. Så også ut som det kunne kjøpes fra en butikk i Sverige. Wiki artikkelen angående silikon(produkter) jeg leste var også relativt beroligende angående bruk i matvarer men igjen, ingen definitiv "godkjent stempel".
Nå har jeg forstått det slik at for å få godkjent et produkt så må det godkjennes for et spesifikt bruksområde. Koster sikkert mye penger og tid for produsenten. Er jo mye som er matsikkert uten at det er godkjent.
Her er de jeg fant som ser bra ut :
GE brand
102, 103, 108, and 109 Multipurpose— Use for sealing, bonding, and gasketing. Won't run on overhead and vertical surfaces. Adhere to metal, glass, wood, silicone resin, vulcanized silicone rubber, ceramics, natural and synthetic fiber, and plastics. Begin to harden in 20 minutes. Temp. range is -75° to +400° F. Meet MIL-A-46106B, Group I, Type I. FDA compliant and USDA approved. NSF-51 certified for use with food equipment materials. UL recognized.
Dow Corning brand
732 Multipurpose— For sealing, bonding, and gasketing metal, glass, wood, silicone resin, vulcanized silicone rubber, ceramics, natural and synthetic fiber, and plastics. Won't run on overhead and vertical surfaces. Begins to harden in 20 minutes. Temp. range is -76° to +350° F for aluminum, clear, and white; -76° to +400° F for black. Meet MIL-A-46106B. FDA and USDA compliant. NSF-51 and NSF-61 certified for use with food equipment materials and drinking water systems. UL recognized.
Det jeg er litt skeptisk på er lav pH i vørter og hvor lenge "pakningene" varer dersom det er direkte kontakt. Synes å merke at Tec7 blir litt mykere etter 5 runder i kombinert meske/kokekar. Sølvlodding er kanskje det beste her.
Mange hevder at sålenge produktet du bruker er 100% silikon så er det greit, godkjenning eller ei. Men finner du en butikk som selger et godkjent produkt i nærheten, f.eks noen av de to nevnte, så post det i denne tråden er du snill