Gjærstarter - holdbarhet?

Hei,

Etter at en gjærstarter er satt til flokkulering - hvor lenge kan den stå i kjøleskapet før man brygget med den? Synes ikke alltid det er så lett å planlegge brygging to dager i forveien:)

-og, er det alltid sånn at man må lage en starter? Det meste jeg har brygget av APA/IPA krever jo 3-4 pk uten starter
 
Man må ikke lage starter men dette gjøres for å lage nok gjærceller billigere, og gjærkulturen er sterkere Og friskere. Det anbefales at den pitches på høy krausen eller får bygge opp glucoselageret et døgn etter den er ferdig. Da er den på topp i ca to døgn og vil gradvis bli redusert. Den kan fint brukes innen en uke eller to også
 
Ok, takk for svar! Har bare tenkt at jeg MÅ brygge fredag om jeg setter starteren onsdag, men da kan jeg fint brygge f.eks påfølgende søndag da :)
 
Tilbake
Topp