Gjærstarter av vanlig sukker?

Hei
Jeg lurer på om det er mulig å lage en gjærstarter ved bruk av vanlig sukker isteden for bruk av. f.eks. spraymalt?
 
Ifølge det eksperimentet så var vel ikke starter på sukker å anbefale,
  • The dextrose starter took 2.5 times longer than the real wort starter to fully ferment out.
  • Once pitched, the dextrose starter batch took 10 hours longer for fermentation activity to appear.
  • The dextrose starter batch took an agonizingly long 3 weeks to reach FG.
  • The dextrose starter beer was cloudier and far less visually appealing than the real wort starter beer.
 
Nei, det var vel det jeg sa?:)

Men smaksmessig var visstnok ølet greit.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja, takk for linken, hadde ikke rukket å se den ennå:)
Personlig så har jeg begynt å gå i metning av eksperimenter som utfordrer etablerte sannheter og praksiser uten å gå i dybden på hvorfor ny praksis skulle fungere like godt. Er jo godt mulig at en enkelt smakstest i en batch kommer like bra ut ved å gjøre ting annerledes, ta en snarvei. Ølbrygging har svært lange tradisjoner og det er brukt mye penger på forskning, og prosedyrer basert på vitenskap liker jeg bedre å forholde meg til selv om ikke alt er like relevant for hjemmebryggeren så er det gjerne heller ikke feil.
 
Tilbake
Topp