Hei hei! Først vil jeg bare si flott forum! Jeg har fulgt med her en stund nå og lært masse.
Jeg selv er ny i gamet, og har laget og drukket opp 6 brygg nå .
Jeg startet bryggingen med et sett fra nøgne ø, en pale ale, og har brukt noen av de samme tipsene og fremgangsmåtene herfra videre i bryggingen. I oppskriften fra nøgne ø stod det at gjæringen ville pågå i ca. 3-5 dager. Når det tok mer en 50 sekunder mellom hvert plopp i gjærlåsen var det på tide å tappe. Dette har jeg da fulgt ved de senere bryggene mine også. Jeg har dog forsøkt å lese en del på forumet her angående de ulike trinnene i bryggeprosessen for å bli mer sikker på det jeg driver med, og ser da veldig vide oppfatninger av hvor lenge ølet skal gjære, noen sier to uker, også ved bruk av overgjær. Jeg har frem til nå bare benyttet overgjær.
Spørsmålene blir da: Skal jeg fortsette å gjøre som det stod i oppskriften til nøgne ø (flaske ved mer en 50 sek. mellom ploppa), eller bør jeg la det stå å gjære en del lenger (typisk 10-14 dager), og FG målingene av ølet er stabile ? Kan det bli flaskebomber om jeg setter ølet til karbonering når det ikke er helt utgått?
Jeg selv er ny i gamet, og har laget og drukket opp 6 brygg nå .
Jeg startet bryggingen med et sett fra nøgne ø, en pale ale, og har brukt noen av de samme tipsene og fremgangsmåtene herfra videre i bryggingen. I oppskriften fra nøgne ø stod det at gjæringen ville pågå i ca. 3-5 dager. Når det tok mer en 50 sekunder mellom hvert plopp i gjærlåsen var det på tide å tappe. Dette har jeg da fulgt ved de senere bryggene mine også. Jeg har dog forsøkt å lese en del på forumet her angående de ulike trinnene i bryggeprosessen for å bli mer sikker på det jeg driver med, og ser da veldig vide oppfatninger av hvor lenge ølet skal gjære, noen sier to uker, også ved bruk av overgjær. Jeg har frem til nå bare benyttet overgjær.
Spørsmålene blir da: Skal jeg fortsette å gjøre som det stod i oppskriften til nøgne ø (flaske ved mer en 50 sek. mellom ploppa), eller bør jeg la det stå å gjære en del lenger (typisk 10-14 dager), og FG målingene av ølet er stabile ? Kan det bli flaskebomber om jeg setter ølet til karbonering når det ikke er helt utgått?