ChristopherB
Norbrygg-medlem
Hei alle!!
Dette er en godt brukt overskrift , men fant ikke på noe bedre og har prøvd å søke litt etter svar på det problemet jeg snart får uten hell. Dette er første brygget mitt og alt har gått bra hittil så håper ikke dette blir min bane
Her i sør er det jo knall sommer og temperaturen ute er veldig høy! jeg har gjæringskaret mitt i en råkjeller som hele tiden har ligget mellom 18-20 grader. Men nå som ute temperaturen er så høy så stiger tempen i kjeller sakte men sikkert. Den ligger nå på rett over 21 grader og den har stått i 14 dager til førstkommende søndag 13/7 og skal da flaskes.
Går dette greit? Har lest flere plasser at den skal ligge mellom 18-22 grader i gjæring? Det er mulig jeg kan finne noen kaldere plasser i kjelleren men gjæringskaret skal vel ikke røres mens det gjærer?
Siste spørsmål! Skal ha litt folk på grilling den 19/7 , hvis jeg flasker søndag 13/7 (skal bruke karboneringsdrops). Er det da mulig å dele ut litt smaksprøver under grillmiddagen? Det er en IPA
Håper at dette går greit! ikke lyst å ødelegge første batch når alt ser så bra ut!
GOD SOMMER!
Dette er en godt brukt overskrift , men fant ikke på noe bedre og har prøvd å søke litt etter svar på det problemet jeg snart får uten hell. Dette er første brygget mitt og alt har gått bra hittil så håper ikke dette blir min bane
Her i sør er det jo knall sommer og temperaturen ute er veldig høy! jeg har gjæringskaret mitt i en råkjeller som hele tiden har ligget mellom 18-20 grader. Men nå som ute temperaturen er så høy så stiger tempen i kjeller sakte men sikkert. Den ligger nå på rett over 21 grader og den har stått i 14 dager til førstkommende søndag 13/7 og skal da flaskes.
Går dette greit? Har lest flere plasser at den skal ligge mellom 18-22 grader i gjæring? Det er mulig jeg kan finne noen kaldere plasser i kjelleren men gjæringskaret skal vel ikke røres mens det gjærer?
Siste spørsmål! Skal ha litt folk på grilling den 19/7 , hvis jeg flasker søndag 13/7 (skal bruke karboneringsdrops). Er det da mulig å dele ut litt smaksprøver under grillmiddagen? Det er en IPA
Håper at dette går greit! ikke lyst å ødelegge første batch når alt ser så bra ut!
GOD SOMMER!