Hei, jeg er en fersk brygger, og har akkurat (22.03) satt en dobbel batch http://www.bryggselv.no/products/abc-halvor-india-brown-ale-allgrain-lsett i en speidel 50. Alt gikk veldig bra og jeg satte gjæringskarene inne på datarommet som vanlig til gjæring. Der starta jeg gjæringa med en snitttemp på ca 14 grader, dette for å unngå den vanvittige stormgjæringen mitt forrige brygg hadde.
Det ene fatet hadde en liten glipp i lokket, noe som gav meg mild panikk (herrejesus, det gjærer jo NADA, etterfulgt av frykt for infeksjon), men lokket ble lukket skikkelig og gjæringa putret fint avsted med god plopping.
Denne søte lyden skulle dog bare vare de to første dagene. Deretter har det vært helt stilt, og ingen bevegelse i gjærlåsen som jeg kan se. Det ene karet (det som alltid var lukket) har godt trykk i låsen(dog ingen plopp), mens det andre er såvidt 3mm under "null" nivået" på det første kammeret på de standard små S-låsene som følger med de billigste 30L karene. Det er litt bul i lokkene, så noe aktivitet har iaf skjedd. De siste to døgnene har jeg hevet temperaturen til 18/19 grader, men ingen bevegelse i gjærlåsene.
I dag er dagen for tørrhumling, og jeg lurte på om jeg skulle benytte sjansen til å muligens iverksette noe redd-gjæringa-prosjekt (kan/burde noe gjøres?).
Et litt urelatert spm til:
Det står at ølet skal gjæres i 14dager, men totaltiden på brygget står på 6 uker. Skal det da stå på flaske i 4 uker?
Et helt urelatert siste spm:
Mitt første brygg, en Forår Pale ale, satt 16.03 stormgjæra som en satan og plopper kontinuerlig selv nå. Det skal flaskes i helga, og jeg begynner å bekymre meg for om det kan bli for mye trykk på flaskene eller noe. Er dette helt ufundert?
Det ene fatet hadde en liten glipp i lokket, noe som gav meg mild panikk (herrejesus, det gjærer jo NADA, etterfulgt av frykt for infeksjon), men lokket ble lukket skikkelig og gjæringa putret fint avsted med god plopping.
Denne søte lyden skulle dog bare vare de to første dagene. Deretter har det vært helt stilt, og ingen bevegelse i gjærlåsen som jeg kan se. Det ene karet (det som alltid var lukket) har godt trykk i låsen(dog ingen plopp), mens det andre er såvidt 3mm under "null" nivået" på det første kammeret på de standard små S-låsene som følger med de billigste 30L karene. Det er litt bul i lokkene, så noe aktivitet har iaf skjedd. De siste to døgnene har jeg hevet temperaturen til 18/19 grader, men ingen bevegelse i gjærlåsene.
I dag er dagen for tørrhumling, og jeg lurte på om jeg skulle benytte sjansen til å muligens iverksette noe redd-gjæringa-prosjekt (kan/burde noe gjøres?).
Et litt urelatert spm til:
Det står at ølet skal gjæres i 14dager, men totaltiden på brygget står på 6 uker. Skal det da stå på flaske i 4 uker?
Et helt urelatert siste spm:
Mitt første brygg, en Forår Pale ale, satt 16.03 stormgjæra som en satan og plopper kontinuerlig selv nå. Det skal flaskes i helga, og jeg begynner å bekymre meg for om det kan bli for mye trykk på flaskene eller noe. Er dette helt ufundert?