Har ikke kommet i gang med mitt første brygg ennå, men ser allerede at en "standard" 19L batch blir for stort for meg (tenker dette høres rart ut for alle dere her inne som brygger 50-60-70+++ L ). Først og fremst grunnet manglende lagringsplass for ferdig brygg, kombinert med mengden øl jeg egentlig drikker. Jeg ser for meg at å tappe 12-13L øl ferdig på flaske er det ideelle. Da kan jeg ha et par brygg for hånden, og det kan gå relativt kort tid mellom hver gang jeg kan forsøke noe nytt.
Men å finne passende utstyr til en rimelig penge, er ikke så enkelt. Det er mye som kan bestilles utenlands, men frakten tar gjerne helt av. Spesielt små gjæringskar som kan passe til 2. gjæring er vanskelig å finne. Dette bør vel ikke være for stort, og dessuten tettere enn en standard gjæringsbøtte om jeg har skjønt det rett.
Jeg fant denne sammenleggbare dunken på biltema:
http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Primus/Vannkanne-med-kran/
Fordelen er at jeg kan presse luft ut av den, slik at volumet blir passe. Om man ser for seg at øl blir her 2-3uker maks i rom eller kjellertemp, vil det være greit å bruke en slik? Jeg vil muligens tro at denne type mykere plast er litt mer troende til å slippe luft gjennom.
Hvordan vil det være å fordele brygget på flere mindre kar (feks 3x5L eller 1x10L + 1x5L)? Disse er lett å oppdrive, men en 10L blir for lite.
Men å finne passende utstyr til en rimelig penge, er ikke så enkelt. Det er mye som kan bestilles utenlands, men frakten tar gjerne helt av. Spesielt små gjæringskar som kan passe til 2. gjæring er vanskelig å finne. Dette bør vel ikke være for stort, og dessuten tettere enn en standard gjæringsbøtte om jeg har skjønt det rett.
Jeg fant denne sammenleggbare dunken på biltema:
http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Primus/Vannkanne-med-kran/
Fordelen er at jeg kan presse luft ut av den, slik at volumet blir passe. Om man ser for seg at øl blir her 2-3uker maks i rom eller kjellertemp, vil det være greit å bruke en slik? Jeg vil muligens tro at denne type mykere plast er litt mer troende til å slippe luft gjennom.
Hvordan vil det være å fordele brygget på flere mindre kar (feks 3x5L eller 1x10L + 1x5L)? Disse er lett å oppdrive, men en 10L blir for lite.