Atle Andersen
Norbrygg-medlem
Lagde en batch med Lucky Jack på onsdag, ca 65L i konen, Pitchet en slurry fra US-05 på 16 grader.
Satt STC på 18 grader
Gikk å sjekket i går etter ca 24 timer for å se om gjæringen var i full gang.
Oppdaget først at jeg hadde glemt å skru på kjøleskapet, så temraturen inne i konen var nå 22 grader.
Åpnet kjøleskapet og oppdaget igjen at jeg ikke hadde åpnet kranen for blow off.
Det var et sinnsykt trykk inne i tanken, så når jeg åpnet kranen var det som å åpne en Co2 flaske.
Brukte vel 15 minutter for å få ut trykket, OG hadde gått fra 1050-1030 på 24 timer.
Kjøleskapet er på og temp satt til 20 grader.
Noen som har noen erfaring om hvordan gjæren kan ha blitt påvirket av dette?
Satt STC på 18 grader
Gikk å sjekket i går etter ca 24 timer for å se om gjæringen var i full gang.
Oppdaget først at jeg hadde glemt å skru på kjøleskapet, så temraturen inne i konen var nå 22 grader.
Åpnet kjøleskapet og oppdaget igjen at jeg ikke hadde åpnet kranen for blow off.
Det var et sinnsykt trykk inne i tanken, så når jeg åpnet kranen var det som å åpne en Co2 flaske.
Brukte vel 15 minutter for å få ut trykket, OG hadde gått fra 1050-1030 på 24 timer.
Kjøleskapet er på og temp satt til 20 grader.
Noen som har noen erfaring om hvordan gjæren kan ha blitt påvirket av dette?