Hei.
Nybegynnerspørsmål :
Satt ett brygg til gjæring på søndag, og de to påfølgende dagene putret det som normalt i gjærlåsen. Når jeg kom hjem fra jobb i dag har det tatt litt av, og gjærlåsen var full av "krem" som hadde spredd seg til lokket og diverse andre steder.
Har jeg hatt for mye i spannet? Fylte opp ca 26,5 liter i ett 30 liters spann.
Eller er det noe unormalt med gjæringen?
Oppskrift var 4 kg pale malt, 2 kg pilsner malt, tilsammen 90 g cascadeblomst og 1,5 pakker rehydrert US 05 tørrgjær.
OG 1052
Nybegynnerspørsmål :
Satt ett brygg til gjæring på søndag, og de to påfølgende dagene putret det som normalt i gjærlåsen. Når jeg kom hjem fra jobb i dag har det tatt litt av, og gjærlåsen var full av "krem" som hadde spredd seg til lokket og diverse andre steder.
Har jeg hatt for mye i spannet? Fylte opp ca 26,5 liter i ett 30 liters spann.
Eller er det noe unormalt med gjæringen?
Oppskrift var 4 kg pale malt, 2 kg pilsner malt, tilsammen 90 g cascadeblomst og 1,5 pakker rehydrert US 05 tørrgjær.
OG 1052