Gjæring på tønne før flasking - rimeligere løsning??

Først av alt: dette kan jeg ikke noe om.

I min uvitenhet vil jeg likevel tippe at ved "normal" bruk av fat (kunstig karbonering) og fylling av fatet med CO2 efter at ølet er på plass, vil det ikke by på praktiske problemer å ha mindre volum i 19l fat.  Da har du seff også fleksibiliteten ved eventuell fremtidig økning av batch-volumet... ;-)

MM
 
Tanken min er jo i utgangspunktet å la øllet ettergjære på fatet, CO2 skal vel egentlig bare brukes for å flytte øllet over på flaske når det har gjæret ferdig. Så da ser jeg for meg at det blir ganske mye trykk som gjæren må lage før karboniseringen av øllet skjer. Uansett begynner jeg å helle mot å kjøpe et mindre fat selv om det er dyrere, jeg leser jo på forumet her at de små fatene er poppis som "festfat".
 
Mener å huske at jeg leste i en fellesbestillingstråd(tror det var en stavanger fellesbestilling) at candirect solgte brukte 9liters fat, men at du måtte sende mail for å kunne skaffe de.
 
Tilbake
Topp