Hei,
Fikk fra min samboer eit bryggesett og har siden da lest og studert her inne på forumet. :skitbra:
Jeg kjøpte et 3 kg ølsett ekstrakt fra bryggselv.no (må begynne enkelt) og satte dette igår kveld ved hjelp av bruksanvisninger og tips fra bryggerstupet sin blogg (batch 3) som hadde brukt samme sett. Forskjellen slik jeg ser det er typen gjær. Jeg har brukt Saflager S-23.
1. Jeg har satt brygget i kjelleren (19 liter målt til FG 1.047) hvor temperaturen var 20 grader, men er nå 15 grader. 10 timer etter. Gjør det noe at det var varmt da jeg satte brygget der?
2. Jeg klistret på en LCD temperatur sensor på dunken og den viser 18 grader. (rommet viser 15 grader) Er det form varmt? Bør jeg sette det kaldere?
Jeg kommer til å reise på jobb snart og dette vil bli stående i samme dunk i totalt 3 uker.
Fikk fra min samboer eit bryggesett og har siden da lest og studert her inne på forumet. :skitbra:
Jeg kjøpte et 3 kg ølsett ekstrakt fra bryggselv.no (må begynne enkelt) og satte dette igår kveld ved hjelp av bruksanvisninger og tips fra bryggerstupet sin blogg (batch 3) som hadde brukt samme sett. Forskjellen slik jeg ser det er typen gjær. Jeg har brukt Saflager S-23.
1. Jeg har satt brygget i kjelleren (19 liter målt til FG 1.047) hvor temperaturen var 20 grader, men er nå 15 grader. 10 timer etter. Gjør det noe at det var varmt da jeg satte brygget der?
2. Jeg klistret på en LCD temperatur sensor på dunken og den viser 18 grader. (rommet viser 15 grader) Er det form varmt? Bør jeg sette det kaldere?
Jeg kommer til å reise på jobb snart og dette vil bli stående i samme dunk i totalt 3 uker.