Jeg satt igang mitt første batch med mjød for to dager siden nå, det har ikke vært noe aktivitet i gjærlåsen enda men har lest at det er typisk nybegynner å bekymre seg for dette. Jeg bare lurte på om noen av dere som har brygget en stund vet om brygget mitt gjærer.
Bilde fra noen timer etter jeg pitcha gjæren, vet ikke om det "laget" på toppen er positivt eller negativt
Bilde fra isted. Det ligger et lag som jeg syntes kunne minne om en gjæring som jeg har sett på google bilder.
Mitt store spørsmål er om jeg skal sjekke oppi eller om at silhuetten av noe som kan minne om en form for gjæring er godt nok. Jeg er bare redd for at det skal være at det er uønsket sopp, men igjen så vaska jeg hardt med ballongrens og holdt det renslig gjennom hele prosessen (også har det kun gått 50 timer siden jeg pitcha gjæren).
Bilde fra noen timer etter jeg pitcha gjæren, vet ikke om det "laget" på toppen er positivt eller negativt
Bilde fra isted. Det ligger et lag som jeg syntes kunne minne om en gjæring som jeg har sett på google bilder.
Mitt store spørsmål er om jeg skal sjekke oppi eller om at silhuetten av noe som kan minne om en form for gjæring er godt nok. Jeg er bare redd for at det skal være at det er uønsket sopp, men igjen så vaska jeg hardt med ballongrens og holdt det renslig gjennom hele prosessen (også har det kun gått 50 timer siden jeg pitcha gjæren).