Når du ber om et glass øl i en bar i UK, USA og mange andre steder i verden, vil bartenderen som regel fukte glasset med vann før han skjenker øl. Hvorfor gjør han det, og hvorfor gjøres det sjelden eller aldri i Norge? Fukter dere glassene før skjenking?
Det gjøres på de fleste ølsteder i Oslo, i alle fall.
Tipper, som Bjarte sier, at det er for å gi et "renere" glass, altså ikke et slikt glass hvor du ser kullsyren henger fast langs kanten på glasset. Det er ikke et kvalitetstegn.
Det gjøres på de fleste ølsteder i Oslo, i alle fall.
Tipper, som Bjarte sier, at det er for å gi et "renere" glass, altså ikke et slikt glass hvor du ser kullsyren henger fast langs kanten på glasset. Det er ikke et kvalitetstegn.
Er det skum som henger igjen oppe i glasset etter hvert som du drikker du mener, eller er det bobler fra nede i glasset etter at det er tappet og skummet har lagt seg?
Er det skum som henger igjen oppe i glasset etter hvert som du drikker du mener, eller er det bobler fra nede i glasset etter at det er tappet og skummet har lagt seg?
Det skal gjerne henge igjen "gardiner" av skum på glasset (over overflaten) etter hvert som du tømmer det, men det skal ikke feste seg enkeltbobler eller klaser av bobler på innsiden av glasset (under øloverflaten). Det sistnevnte er ofte et tegn på at glasset ikke er riktig rengjort.
Det skal gjerne henge igjen "gardiner" av skum på glasset (over overflaten) etter hvert som du tømmer det, men det skal ikke feste seg enkeltbobler eller klaser av bobler på innsiden av glasset (under øloverflaten). Det sistnevnte er ofte et tegn på at glasset ikke er riktig rengjort.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.