Takk for svar, klarer nok ikke å holde den noe særlig under 21-22, bor i 50kvm leilighet uten kjeller el. Er det da håpløst med en lager? Samboeren er veldig glad i Love in a Canoe fra bryggselv, mais og pils, men dette må kanskje vente til det er plass i kjøleskapet?
Tror du skal glemme lageren. En engelsk golden ale på pilsnermalt, og med US-05 tørrgjær - som
@Jørgen O foreslår - er noe du har en rimelig sjanse til å få til. Eller kanskje like gjerne med Maris Otter. Her har du en oppskrift på noe som i alle fall ikke blir vondt, og som samboer'n antakelig ikke vil synes er så ille:
Malt til 25 liter med ca. butikkstyrke:
5,5 kg Maris Otter (eller pilsnermalt)
0,2 kg syremalt
Humle (IBU 35)
25 gr Target 11,5% @ 60 (eller tilsvarende, f.eks. Northern Brewer eller Magnum)
10 gr Fuggles 4% @ 10
10 gr EKG 5% @ 10
10 gr Fuggles 4% @ WP (10 minutter på 90 grader)
10 gr EKG 5% @ WP (10 minutter på 90 grader)
Gjær
US 05.
Meske på 65 grader i en time. Dekstrinasjonssteg på 72 i 20 min og utmesk på 77 hvis du gidder
. Men det holder strengt tatt med timen på 65.
Kan du holde temperaturen litt under 20 i starten, er det fint. (Sette gjæringskaret i et kar med isvann eller legge et vått laken over eller noe sånt. Har aldri prøvd, men det skal visst funke.) Karboner med 5-6 gr sukker pr. liter.