Hei! Jeg har fulgt med litt på forumet, samt lest boken "Moderne hjemmebrygging". Nå har jeg gått til innkjøp av utstyr / råvarer til mitt første brygg. Har følgende:
- Medium maltekstrakt, 1800g
- Kent Goldings humle, 5% (hel)
- Danstar Nottingham tørrgjær.
Ønsker å brygge et øl som har styrke rundt 5% og som kan ligne på Pale Ale.
Tenker at mengde maltekstrakt vil tilsvare rundt 10-11l ferdig brygg. Nå som det er like før jeg skal gå i gang dukker det opp en del spørsmål som kanskje forumets lesere kan hjelpe meg litt med:
1. Er det forskjell på hvor mye humle man skal bruke avhengig av om man bruker hel, pucker eller pellets?
2. Bør man koke mindre mengde enn ferdig brygg, for så å tilsette vann til riktig mengde, eller kan man begynne å koke hele volumet man skal ha?
3. Når man skal tilsette humle i bryggeprosessen; Kan man da legge dette i samme humlepose som var med fra starten?
4. Noen som har en formening om mengde humle / og hvor lenge dette skal koke i forhold til ønske om øltype og ølmengde? Ønsker som sagt heller en karakter som ligner Pale Ale, og ikke Bitter. Er det mulig med mine ingredienser?
Håper noen kan hjelpe meg med dette.
Et virkelig interessant forum å følge med på
- Medium maltekstrakt, 1800g
- Kent Goldings humle, 5% (hel)
- Danstar Nottingham tørrgjær.
Ønsker å brygge et øl som har styrke rundt 5% og som kan ligne på Pale Ale.
Tenker at mengde maltekstrakt vil tilsvare rundt 10-11l ferdig brygg. Nå som det er like før jeg skal gå i gang dukker det opp en del spørsmål som kanskje forumets lesere kan hjelpe meg litt med:
1. Er det forskjell på hvor mye humle man skal bruke avhengig av om man bruker hel, pucker eller pellets?
2. Bør man koke mindre mengde enn ferdig brygg, for så å tilsette vann til riktig mengde, eller kan man begynne å koke hele volumet man skal ha?
3. Når man skal tilsette humle i bryggeprosessen; Kan man da legge dette i samme humlepose som var med fra starten?
4. Noen som har en formening om mengde humle / og hvor lenge dette skal koke i forhold til ønske om øltype og ølmengde? Ønsker som sagt heller en karakter som ligner Pale Ale, og ikke Bitter. Er det mulig med mine ingredienser?
Håper noen kan hjelpe meg med dette.
Et virkelig interessant forum å følge med på