RayOlav
Norbrygg-medlem
Hei,
Har lekt meg litt med Beersmith, og forsøkt å lage en oppskrift på en porter, som jeg kan koke i min 13L kjele, og gjære i mitt 10L spann. Tok litt inspirasjon ifra en oppskrift jeg fant på nett, men har justert litt volum og mengde, for å tilpasse mitt behov.
Åpne Porter
Type: Extract Date: 05.12.2012
Batch Size (fermenter): 9.46 l
Boil Size: 11.46 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Volume 10.63 l
Final Bottling Volume: 8.96 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
11.50 l Spring vann Water 1 -
0.23 kg Carafa III (525.0 SRM) Grain 2 10.0 %
0.23 kg Roasted Barley (300.0 SRM) Grain 3 10.0 %
1.80 kg Pale Liquid Extract (8.0 SRM) Extract 4 79.9 %
15.00 g Fuggles [4.50 %] - Boil 60.0 min Hop 5 16.4 IBUs
30.00 g Fuggles [4.50 %] - Boil 20.0 min Hop 6 19.8 IBUs
30.00 g Fuggles [4.50 %] - Boil 5.0 min Hop 7 6.5 IBUs
1.0 pkg SafBrew Ale [23.66 ml] Yeast 8 -
Est Original Gravity: 1.059 SG
Est Final Gravity: 1.015 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5.7 %
Bitterness: 42.7 IBUs
Est Color: 49.3 SRM
Hadde tenkt å meske malten i 60 min. før jeg tilsetter ekstrakten og starter kokingen.
Lurer jo da på om dette ser ut som en grei oppskrift, eller om jeg er helt på jordet ;D
Tar gjerne imot tips til forbedringer!
Mvh Raymond
Har lekt meg litt med Beersmith, og forsøkt å lage en oppskrift på en porter, som jeg kan koke i min 13L kjele, og gjære i mitt 10L spann. Tok litt inspirasjon ifra en oppskrift jeg fant på nett, men har justert litt volum og mengde, for å tilpasse mitt behov.
Åpne Porter
Type: Extract Date: 05.12.2012
Batch Size (fermenter): 9.46 l
Boil Size: 11.46 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Volume 10.63 l
Final Bottling Volume: 8.96 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
11.50 l Spring vann Water 1 -
0.23 kg Carafa III (525.0 SRM) Grain 2 10.0 %
0.23 kg Roasted Barley (300.0 SRM) Grain 3 10.0 %
1.80 kg Pale Liquid Extract (8.0 SRM) Extract 4 79.9 %
15.00 g Fuggles [4.50 %] - Boil 60.0 min Hop 5 16.4 IBUs
30.00 g Fuggles [4.50 %] - Boil 20.0 min Hop 6 19.8 IBUs
30.00 g Fuggles [4.50 %] - Boil 5.0 min Hop 7 6.5 IBUs
1.0 pkg SafBrew Ale [23.66 ml] Yeast 8 -
Est Original Gravity: 1.059 SG
Est Final Gravity: 1.015 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5.7 %
Bitterness: 42.7 IBUs
Est Color: 49.3 SRM
Hadde tenkt å meske malten i 60 min. før jeg tilsetter ekstrakten og starter kokingen.
Lurer jo da på om dette ser ut som en grei oppskrift, eller om jeg er helt på jordet ;D
Tar gjerne imot tips til forbedringer!
Mvh Raymond