Hallo! da har jeg og en kompis forsøkt oss på å brygge et øl, med utstyr fra brygging.no. Gikk overhodet ikke etter planen, da vi spesifiserte at vi ville ha indigrienser for IPA til første batch. Selvfølgelig fulgte vi oppskriften til punkt og prikke, men stusset litt når vi sto og så på indigriensene. Vi hadde fått candis, men i oppskriften sto det at det skulle være honning. Ringte leverandøren for litt hjelp og han bekreftet at det var IPA indigrienser vi hadde fått. fulgte hans instrukser, men vørteren ble veldig mørk. Ringte leverandøren opp igjen, og da sa han at vi hadde fått et juleøl istede for IPA. Hadde en vanvittig høy OG, så vi måtte vanne ut vørteren. Nå står det på dunk og førhåpentligvis blir det et eller annet slags øl ut av det som er drikkende.
Selv om vi ble litt oppgitt av leverandøren, var det ikke helt botkastet. Vi lærte mye om prosessen, b.l.a viktigheten av en spesifikk oppskrift å følge ;D. Også det å bare vært igjennom det hele en gang, ser vi allerede forbedringspotensiale både i bryggeprosessen og utstyret.
Nå som ølet står til primærgjæring, lurer vi på hvor lang tid dette tar før vi kan stikke om til flasker? Skal reise ut om ca 1 uke, hvis det ikke er ferdig med primærgjæring innen da, gjør det noe om det står lengere på dunk selv om primærgjæring er ferdig?
mvh Jim
Selv om vi ble litt oppgitt av leverandøren, var det ikke helt botkastet. Vi lærte mye om prosessen, b.l.a viktigheten av en spesifikk oppskrift å følge ;D. Også det å bare vært igjennom det hele en gang, ser vi allerede forbedringspotensiale både i bryggeprosessen og utstyret.
Nå som ølet står til primærgjæring, lurer vi på hvor lang tid dette tar før vi kan stikke om til flasker? Skal reise ut om ca 1 uke, hvis det ikke er ferdig med primærgjæring innen da, gjør det noe om det står lengere på dunk selv om primærgjæring er ferdig?
mvh Jim