Hei.
Jeg brygget mitt første brygg noen sinne - en IPA av Ægir sin oppskrift, fredag 21. mars.
Det ble litt styr med nedkjøling og gjæring ble satt i lørdag 22. mars. Gjærlåsen har ikke funket pga noe tydeligvis ikke har vært tett.
Idag hev jeg en halvliter på flaske av nysgjerrighet - som kom ut tanken jeg har på karet mitt.
Det smakte først og fremst vanvittig nydelig. Jeg ble svært overrasket. Men det jeg lurer på er om det er ferdig allerede?
Jeg fikk ikke sjekket OG før jeg hev i gjæren.
Men nå er FG på 1.015, akkurat slik oppskriften presiserer. Da jeg ikke har OG, kan jeg da ikke regne ut alkoholprosenten i ølet?
Og vil dere anbefale at jeg lar det stå til lørdag da det har gått to uker, selv om FG er presis det som oppskriften vil ha?
Jeg testet ikke temperaturen på ølet, men det har stått på rommet mitt som er 20 grader....
Håper på raske svar. Jeg gleder meg til å nyte den flasken jeg har satt kaldt.
Jeg brygget mitt første brygg noen sinne - en IPA av Ægir sin oppskrift, fredag 21. mars.
Det ble litt styr med nedkjøling og gjæring ble satt i lørdag 22. mars. Gjærlåsen har ikke funket pga noe tydeligvis ikke har vært tett.
Idag hev jeg en halvliter på flaske av nysgjerrighet - som kom ut tanken jeg har på karet mitt.
Det smakte først og fremst vanvittig nydelig. Jeg ble svært overrasket. Men det jeg lurer på er om det er ferdig allerede?
Jeg fikk ikke sjekket OG før jeg hev i gjæren.
Men nå er FG på 1.015, akkurat slik oppskriften presiserer. Da jeg ikke har OG, kan jeg da ikke regne ut alkoholprosenten i ølet?
Og vil dere anbefale at jeg lar det stå til lørdag da det har gått to uker, selv om FG er presis det som oppskriften vil ha?
Jeg testet ikke temperaturen på ølet, men det har stått på rommet mitt som er 20 grader....
Håper på raske svar. Jeg gleder meg til å nyte den flasken jeg har satt kaldt.