Forslag til første brygg frå bunn?

Hei igjen!

No har eg bestemt meg for å ta steget over til å begynne å brygge frå bunnen av!
Har lest ein del om det eks http://www.howtobrew.com/intro.html .

No gjennstår berre ein ting! Kva skal eg bruke i mitt første øl? Eg har lyst til å lage ein lys ale.

Tenkte å handle frå vinsenteret.no

Så eg treng

Maltekstrakt, 1 eller to typar? Kva?
Humle (Pellets?) 1 eller 2 typar? Kva passar til malten?
Gjær Safale?

All hjelp blir satt stor pris på! :)
 
Først av alt bør du kjøpe boken moderne hjemmebrygging! (Hvis du ikke allerede har lest den) Den er virkelig til stor hjelp!

Det enkleste å begynne med når du skal brygge all grain er feks en enkel pale ale!

Eksempel på oppskrift fra moderne hjemmebrygging:

Primary Pale Ale

4,8 kg pale ale malt
200 g krystallmalt
60 g fuggles humle, koketid 60 min
30 g fuggles humle, koketid 5 min
2 tsk irish moss, Klarningsmiddel. Tilsettes siste 15 minuttene av kokingen. (Er strengt tatt ikke nødvendig til og begynne med)
Engelsk alegjær

Enstegsmesk på 66-67 grader i en time.

Koketid 60 min eller 90 min. Dette er en smaksak som er diskutert tidligere her på forumet og som kan søkes opp.

Skal du bruke maltekstrakt, så er jo ikke det å brygge fra "bunn" av som du sier, men ekstraktbrygging?  ;)

Har du utstyr som må til for å brygge all grain? Hvis ikke finnes det masse på forumet om alt utstyr som må til!

Håper dette var litt til hjelp for deg!  :)
 
å hina degen, ja eg meinar ekstrakt brygg, det er vel naturlig å prøve seg på det før ein går til å brygge frå bunnen, og ikkje har eg utstyr til å gjere det ennå heller!
 
How to brew av John palmer tar opp både ekstrakt og all grain bygging. Absolutt å anbefale. Den beskriver hele prossesen og litt til :)
En bok som hjemmebryggere bør ha i hyllen.
 
En lys ale. Det kan jo være så mangt.
Men, en grei nøytral sak med markert humle kan jo være 2x1,8kg lys flytende maltekstrakt, http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=1524 ,100g Cascade pellets8,6%, http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1627
Kok ut ekstrakten i 5l vann, 25g bitterhumle på 60 min, 40g smakshumle på 15 min og 35g aromahumle på 1min.
Hell dette i gjæringskar og tilsett kaldt vann rett fra kran til du har 21liter, da senkes temp raskt og du tilfører mye oksygen. OG er nå ca 1050.
Safale 05.

Ønskes en mer europeisk variant velger du bare en annen type humle.
 
Har sett litt varierende meninger om vinsenteret.no, så lurt å ta et googlesøk og se hva slags erfaringer folk har for å gjøre deg opp ein mening om du har lyst til å kjøpe derfra eller ei.
 
Tilbake
Topp