Daniel Moltumyr
Norbrygg-medlem
Brygger på 3 kjeler's 56L HERMS og forvirrer meg selv med vannmengder så prøver her:
Med 9kg malt og 2,5L/KG så får jeg 22,5L meskevann og 45L skyllevann. Tenker da at jeg heller burde gå for en tynnere mesk f.eks 4L/KG. Mener å ha lest at meskevann og skyllevann burde være ca 50/50
Men hvor tynn kan mesken være før det blir et problem?
Ønsker egentlig å holde mesken så tykk som mulig pga rise time til utmesk men vil heller ikke ha taniner
Vil en tynn mesk ha innvirkninger på smak/sluttprodukt?
Med 9kg malt og 2,5L/KG så får jeg 22,5L meskevann og 45L skyllevann. Tenker da at jeg heller burde gå for en tynnere mesk f.eks 4L/KG. Mener å ha lest at meskevann og skyllevann burde være ca 50/50
Men hvor tynn kan mesken være før det blir et problem?
Ønsker egentlig å holde mesken så tykk som mulig pga rise time til utmesk men vil heller ikke ha taniner
Vil en tynn mesk ha innvirkninger på smak/sluttprodukt?