Fordeling av hummle

Hei.

Skal brygge et Weyermann maltekstrakt, Pilsner 4 kg sett. Skal også meske in Pilsnermalt premium 3 kg og Caapils 0,5 kg.
Totalt kok 11L.
Har 100 g med Hallertrau pellets, men lurer på fordelingen av hummlen. ( Trenger jeg kansje litt Saaz også ?)
Liker en pils med litt bitterhet, noen forslag ?
 
Du sier ikke noe om % alfasyre i denne humlen, men om det er en "normal" Hallertauer, så ville jeg brukt det som flg:
1/3 (33 gram) koker med 1 time
1/3 koker med 15 minuttter
1/3 tilsettes ved kokeslutt

Det skulle gi deg ca 40-45 IBU, mao en ganske så bitter pils.  Går godt an å lage pils uten Saaz.
 
Slik ble det:

Total 25 L
Kok   11 L

4 kg Weyermann maltekstrakt, Pilsner
2 kg Pilsner malt premium

5 L meskevann med litt ( pH 5,2 ) i vannet.

Mesket tid 67grader 60
               78grader skylling

Hummle:  Brewers Gold pellets 5.9%   50 g 60 min
              Hallertrau      pellets           25 g 15 min + Whirfloc
              Hallertrau      pellets           25 g  5 min + WLN1000 Gjærnæring

Gjærstarter: 4 L lysspraymalt med to rør WLP800

Gjæringstid 4 uker.

Det står til kok nå, men gruer meg til nedkjølingen. Tar så lang tid.
Må få kjøpt meg Spiralkjøler  :yes:
 
Tilbake
Topp