For stor temperaturvariasjon?

Forvirret

Norbrygg-medlem
Hadde tenkt å sette noe på Saflager 34/70 men kjelleren blir ikke kald i år. (Pils og bokk)
Kan bruke kjøleskap men ekstern temp kontroll er ikke kommet ennå.
Har målt temperaturen skapet har brukt med standard termostat  som styring og det viser seg at  tempen svinger 3 til 4 grader.
(F eks mellom 7 og 10/11 grader)
Vil tro at flytende væske vil ha mindre temp variasjon enn det luften har men vil ikke lage noe uten å være rimelig
trygg på at resultatet blir bra.
Bør jeg vente til jeg har bedre styring?

Mvh
 
Dette kunne jeg og godt tenkt meg å få noe input på fra noen med relevant erfaring!!!  :jaha:
 
Jeg ville ha ventet til du får bedre kontroll på gjæringstemperaturen. Det ligger mye arbeid i det å lage øl og undergjæret øl tar jo enda lengre tid mtp gjæring/modning.
 
Tilbake
Topp