Hei!
Jeg har forsøkt å finne et greit svar på dette, men så langt har jeg ikke funnet det.
Satt 22 liter American IPA til gjæring med rehydrert US-05 tørrgjær på søndag, det putrer i gjærlåsen og alt virker å være i sin skjønneste orden.
Ifølge Mrmalty.com skulle jeg ha brukt 15 gram gjær, men litt feil kalkulering av hvor mye grums det ble igjen etter kok, mens gjæring ble rehydrert, så jeg endte opp med å tilsette 17/18 gram isteden.
Har disse 2 - 3 grammene mye å si for sluttresultatet og smaken? Vil det ha noe å si når ølet skal karboneres? Umiddelbart tror jeg selv ikke det siste har noe å si, det er vel heller mengden sukker det kommer an på, og måles det ut korrekt er det jo ikke noe problem.
Mulig jeg bekymrer meg for mye, eller rett og slett ikke har lest nok til å finne svaret. Uansett greit å vite til en annen gang
Jeg har forsøkt å finne et greit svar på dette, men så langt har jeg ikke funnet det.
Satt 22 liter American IPA til gjæring med rehydrert US-05 tørrgjær på søndag, det putrer i gjærlåsen og alt virker å være i sin skjønneste orden.
Ifølge Mrmalty.com skulle jeg ha brukt 15 gram gjær, men litt feil kalkulering av hvor mye grums det ble igjen etter kok, mens gjæring ble rehydrert, så jeg endte opp med å tilsette 17/18 gram isteden.
Har disse 2 - 3 grammene mye å si for sluttresultatet og smaken? Vil det ha noe å si når ølet skal karboneres? Umiddelbart tror jeg selv ikke det siste har noe å si, det er vel heller mengden sukker det kommer an på, og måles det ut korrekt er det jo ikke noe problem.
Mulig jeg bekymrer meg for mye, eller rett og slett ikke har lest nok til å finne svaret. Uansett greit å vite til en annen gang