Vørteren er under oppkok så jeg hadde satt pris på raske svar og tips
Har prøvd å brygge en Pale Ale med en god del flaket mais som har ført til stuck mash i meskekaret. For å å slippe å kaste hele brygget så gjorde jeg om litt og flyttet hele mesken over i en BIAB meskepose og skylte med nok vann til at jeg fikk ca 28 liter vørter. Jeg har dessverre for lav "pre boil" OG (1044 istedet for 1051).
Er det hensiktsmessig å øke koketiden en del for å få OG opp mot forventet verdi på 1057? Eller må jeg ta til takke med det jeg får etter 60 minutter?
Og siden mesken ble gjort på veldig uoriginalt og merkelig vis så har jeg en mindre klar vørter enn jeg har hatt tidligere. Kan jeg kompensere med å bruke mer Irish moss/Whirfloci vørteren for å få den klarere når jeg flytter den over til gjæringsdunken?
Øystein
Har prøvd å brygge en Pale Ale med en god del flaket mais som har ført til stuck mash i meskekaret. For å å slippe å kaste hele brygget så gjorde jeg om litt og flyttet hele mesken over i en BIAB meskepose og skylte med nok vann til at jeg fikk ca 28 liter vørter. Jeg har dessverre for lav "pre boil" OG (1044 istedet for 1051).
Er det hensiktsmessig å øke koketiden en del for å få OG opp mot forventet verdi på 1057? Eller må jeg ta til takke med det jeg får etter 60 minutter?
Og siden mesken ble gjort på veldig uoriginalt og merkelig vis så har jeg en mindre klar vørter enn jeg har hatt tidligere. Kan jeg kompensere med å bruke mer Irish moss/Whirfloci vørteren for å få den klarere når jeg flytter den over til gjæringsdunken?
Øystein