For høy temperatur i rommet hvor ferdiggjæra øl blir oppbevart

Jeg er redd jeg har en liten krise i heimen; noen har kommet borti innstillingen for varmekablene i gangen ved siden av rommet jeg gjærer ølet på. Resultatet er at det er blitt grisevarmt både i gangen og det tilstøtende "gjæringsrommet". Målte temperaturen inne i gjæringsrommet til 27-29 grader. Og der står det over 70 liter ferdiggjæret øl klar til flasking og tapping på fat i morra.

Så selve gjæringsprosessen er over, men hvor stor sjanse er det for at ølet er ødelagt?
 
Går nok fint. Er jo vanlig å karbonere naturlig i varmeskap for å få det til å gå fortere, og da har gjæren endatil noe å spise på.

Gjæren dør ikke ved slik temperatur så du får nok kullsyre på flaskene dine også
 
Null problem :) det er spesielt de første dagene som er kritiske mht temperatur, mot slutten skal man jo tilogmed ha litt høyere temperatur
 
Tilbake
Topp