For høy mesketemperatur til kølsch'n...

TomS

 
Heisan!

Satte 17/4 en kølsch (Wannabe kølsch) og fikk altfor høy mesketemp. Lå rundt 70 grader. OG havnet ganske nøyaktig på 1.049. Tilsatte gjæren, 2 poser med US-05, etter febrilsk risting av gjæringskar. US-05 ble benyttet da den lokale bestyreren ikke hadde kølsch-gjær inne på lager.

Nå har dunken stått og gjæret rundt 16-17 grader i snart 14 dager. Måler Brix til 7,2-7,4, noe som skulle tilsi en SG på 1.021'ish. Der har den ligget i de siste dagene.

Vørteren smaker faktisk veldig godt, kanskje litt søtt... Hva burde jeg gjøre? Skal jeg la det være? Heve temp?

Litt redd for flaskebomber :)
 
Med så høy mesketemperatur så har vel du endt opp med en ganske anseelig mengde ugjærbart sukker vil jeg tro.
Mulig 1.021 er så langt ned du kommer.
 
Når jeg taster inn tallene dine i BeerSmith så får jeg SG på 1,016.
 

Vedlegg

  • refrac.jpg
    refrac.jpg
    41,7 KB · Sett: 238
Takk for raske svar. Hvis jeg har en SG på 1.016 er vel egentlig innafor. Tror dere at det vil være fare for såkalte "bomber"?
 
Er det riktig å bruke refractometer til avlesing når det er alcohol i væsken? Trodde ikke du fikk riktig avlesing da...  :jaha:
 
Tilbake
Topp