Når man lager simple starter, og ikke rører/rister, er det da normalt/nødvendig å sette den er døgn i kjøleskap for flokkulering? Etter 24 timer ser det ut som all gjæren har bunnfalt, og da burde det vel fungere å dekantere fra rom-temp?
Virker rimelig, det. Døgnet i kjøleskap har vel ingen mening i seg selv. Det er kanskje litt avhengig av hvilken gjær vi snakker om. Hvis det er WLP002 f.eks., er det sikkert bare å sette i gang, men hvis det er en som flokkulerer dårlig, ville jeg vært mer forsiktig, og sett nøye på det du tenker å helle ut. For det du eventuelt hiver ut, er den delen av gjæren som holder det gående lengst, og den vil du gjerne ha med.
Men om det er et veldig klart skille, og vørteren over gjæren virker klar, er det sikkert greit nok.
Forbehold: Du skal kanskje vente til litt større eksperter enn meg har uttalt seg.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.