MonoBryggeriet
Norbrygg-medlem
Har gått og tenkt på dette med flasking og oksygenering, og har kommet opp med en Petter Smart løsning som jeg testet ut idag. Tanken er å la gjæringen komme igang før du korker flasken, for på denne måte drive ut oksygen fra toppen av flasken, mye likt det som gjøres med Co2 og Corneliusfat. Mener også å ha lest her på forumet om flere som gjør noe tilsvarende når de flasker. For å være sikker på at gjæringen er igang, og oksygenet er fordrevet, brukte jeg en vanlig ballong på den ene flasken som indikator. Legger ved 3 bilder fra dette (etter 0t, 4t og 5,5t hvorpå jeg korket), og ja, jeg tilsatte ørlite ekstra sukker for å kompensere for at noe av Co2'en gikk tapt.
Mener dette bør fungere bra, er det noen som mener noe annet?
Første bilde er etter 0 timer, andre etter 4 og tredje etter 5,5 timer, hvorpå jeg korket. Korkene på flaskene ligger nå bare løst oppå.

Mener dette bør fungere bra, er det noen som mener noe annet?
Første bilde er etter 0 timer, andre etter 4 og tredje etter 5,5 timer, hvorpå jeg korket. Korkene på flaskene ligger nå bare løst oppå.



Sist redigert: