Jeg har over lengre tid hatt problemer med at ølet jeg lager veldig ofte blir overkarbonert.
Jeg har ikke vært veldig nøye på måling av FG og jeg kan ikke utelukke infeksjon. Skal nå til å tappe 225L øl over på flasker, og tenker da at denne gangen skal jeg faen meg for en gangs skyld få øl jeg kan åpne ved bordet og ikke trenge å gjøre det med vask og 3 glass klare for å holde skummingen under kontroll...
Til utregning av CO2-mengde bruker jeg brewers friend sin kalkulator. Regner denne feil? Noen erfaringer? Jeg pleier å sette temperatur-parameteren til ølens gjæringstemperatur, men har også noen ganger satt den litt lavere, hvis ølen har fått cold crash lenge.
sukkeret pleier jeg å koke opp i en skvett vann. Holder det med oppkok, eller bør det egentlig koke en stund?
Videre, tenker jeg å kjøre alle flaskene i kaustisk soda, så starsan, så visuell inspeksjon, så starsan igjen.
Hvor lenge må flaskene stå i kaustisk soda? Og hva er holdbarheten på utblandet kaustisk soda? Kan dunken stå til neste gang jeg skal flaske?
Ellers blir det ny hevert, korkene blir lagt i starsan før bruk (det har jeg ikke pleid å gjøre)
Jeg pleier å tappe over øl til et mindre kar med kran, der jeg blander inn sukkeret og rører med en svær spade i rustfritt stål. Deretter bruker jeg flaskefyller. Denne gangen blir alt plukket fra hverandre og småbitene blir lagt i... klorin over natta??? kokt en time?
Alt av tips mottaes med takk!
Jeg har ikke vært veldig nøye på måling av FG og jeg kan ikke utelukke infeksjon. Skal nå til å tappe 225L øl over på flasker, og tenker da at denne gangen skal jeg faen meg for en gangs skyld få øl jeg kan åpne ved bordet og ikke trenge å gjøre det med vask og 3 glass klare for å holde skummingen under kontroll...
Til utregning av CO2-mengde bruker jeg brewers friend sin kalkulator. Regner denne feil? Noen erfaringer? Jeg pleier å sette temperatur-parameteren til ølens gjæringstemperatur, men har også noen ganger satt den litt lavere, hvis ølen har fått cold crash lenge.
sukkeret pleier jeg å koke opp i en skvett vann. Holder det med oppkok, eller bør det egentlig koke en stund?
Videre, tenker jeg å kjøre alle flaskene i kaustisk soda, så starsan, så visuell inspeksjon, så starsan igjen.
Hvor lenge må flaskene stå i kaustisk soda? Og hva er holdbarheten på utblandet kaustisk soda? Kan dunken stå til neste gang jeg skal flaske?
Ellers blir det ny hevert, korkene blir lagt i starsan før bruk (det har jeg ikke pleid å gjøre)
Jeg pleier å tappe over øl til et mindre kar med kran, der jeg blander inn sukkeret og rører med en svær spade i rustfritt stål. Deretter bruker jeg flaskefyller. Denne gangen blir alt plukket fra hverandre og småbitene blir lagt i... klorin over natta??? kokt en time?
Alt av tips mottaes med takk!