eirikhm
Norbrygg-medlem
Vi laget en Russian Imperial Stout i helga, med en OG på 1080.
Vi brygga lørdagen, og var ferdig ca 22:00. Søndag morgen var det gjæringen ganske ekstrem, og i går (tirsdag) var den nede på et 60-90sek mellom hver plopp i gjærlåsen. Har stått på ca 20c hele veien.
Siden min medbrygger har en gravid kjæreste så tappa vi av en flaske før vi tilsatte gjær som hun skulle få smake på (malt er jo bra). Denne flaska har han så satt på kjøkkenbenken hjemme (siden lørdag kveld). I dag tidlig (onsdag) fikk han seg en overraskelse, da flaska eksploderte.
Det slår meg som veldig rart at den skal gjøre det når vi tappa den av før det var tilsatt gjær. Betyr, evt tyder dette på at batchen er infisert? Evt sett i forbindelse med at gjæringa var veldig ekstrem i starten, men dabba så fort av?
Brukte forøvrig 1pk Wyeast Thames Valley (1275) på ca 17 liter @ 1080.
Vi brygga lørdagen, og var ferdig ca 22:00. Søndag morgen var det gjæringen ganske ekstrem, og i går (tirsdag) var den nede på et 60-90sek mellom hver plopp i gjærlåsen. Har stått på ca 20c hele veien.
Siden min medbrygger har en gravid kjæreste så tappa vi av en flaske før vi tilsatte gjær som hun skulle få smake på (malt er jo bra). Denne flaska har han så satt på kjøkkenbenken hjemme (siden lørdag kveld). I dag tidlig (onsdag) fikk han seg en overraskelse, da flaska eksploderte.
Det slår meg som veldig rart at den skal gjøre det når vi tappa den av før det var tilsatt gjær. Betyr, evt tyder dette på at batchen er infisert? Evt sett i forbindelse med at gjæringa var veldig ekstrem i starten, men dabba så fort av?
Brukte forøvrig 1pk Wyeast Thames Valley (1275) på ca 17 liter @ 1080.