Hei,
Jeg leser og hører mye om "flaskebomber", men slik jeg forstår det så er risikoen for dette helt minimal så lenge man :
1) bruker uskadde og egnede flasker (f.eks. 0,5l nøgne ø e.l. bestilt fra bryggselv.no el.l.)
2) lar vørteren gjøre helt ut (stabil SG over minst 48t)
3) bruker karboneringsdrops rett på lasken i henhold til oppskrift (det finnes sikkert "proffere" metoder enn drops, mtp infeksjoner osv, men dog)
Får man flaskebombe da må det skyldes produksjonsfeil ved flasken. Enig?
Lars
Jeg leser og hører mye om "flaskebomber", men slik jeg forstår det så er risikoen for dette helt minimal så lenge man :
1) bruker uskadde og egnede flasker (f.eks. 0,5l nøgne ø e.l. bestilt fra bryggselv.no el.l.)
2) lar vørteren gjøre helt ut (stabil SG over minst 48t)
3) bruker karboneringsdrops rett på lasken i henhold til oppskrift (det finnes sikkert "proffere" metoder enn drops, mtp infeksjoner osv, men dog)
Får man flaskebombe da må det skyldes produksjonsfeil ved flasken. Enig?
Lars