Flaske nedkjølt vørter?

Jeg pleier å sette gjæringskaret ut en natt eller to før jeg tapper til fat.

Nå tapper jeg også noe på flaske, men blir det egentlig produsert noe kullsyre og alkohol i flaskene etter at vørteren har tilbragt tid utendørs ved ca -0c?
 
Sist redigert:
Hvis det er mer sukker å spise vil gjæren spise det. Det vanlige er jo å tilsette tilmålt mengde sukker når ølet flaskes. Gjæren dør ikke av å bli kjølt ned, så det er sikkert mer enn nok gjær i ølet til å få det karbonert.
 
Jo, det glemte jeg å si. Tilsatte 2 sukkerdrops pr. (0,75)flaske. Var bare redd for at det ikke ville bli noe action. Tåler gjæren 0c assa?
 
Så lenge det ikke har vært frosset tror jeg det skal gå greit, men har ikke forsøkt så lave temperaturer selv.
 
Tilbake
Topp