arvidg
Norbrygg-medlem
Brygget denne forrige helg og skal flaske i morgen. Koser meg med en vellykket smaksprøve nå og deler gjerne oppskriften:
Eksperiment #9 Firkorn (stout) Style: Moderne Stout og Porter Brewer: Arvid Grøtting
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1060
FG: 1017
Alcohol: 5.6 % by vol.
Colour: 99 EBC (Black)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.66
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4000 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 200 g
Crystal Malt 135 135 EBC 600 g
Chocolate Malt 800 EBC 400 g
Black Malt 1200 EBC 1220 EBC 400 g
Flaked Oats 4 EBC 200 g
Flaked Barley 0 EBC 200 g
Flaked Wheat 3 EBC 200 g
Mash schedule: 2
Hops
Northern Brewer 7.8% alpha 50 g 60 minutes
Northern Brewer 7.8% alpha 50 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Comments:
Idéen var å lage en stout porter med alle de fire klassiske kornslagene: Hvete, havre, rug og bygg. Ikke i den rekkefølgen.
50g Northern Brewer @5' var jeg redd kanskje var for mye Møllers Tran, selv om jeg er glad i humlearoma. Men det funker for meg!
Eksperiment #9 Firkorn (stout) Style: Moderne Stout og Porter Brewer: Arvid Grøtting
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1060
FG: 1017
Alcohol: 5.6 % by vol.
Colour: 99 EBC (Black)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.66
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4000 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 200 g
Crystal Malt 135 135 EBC 600 g
Chocolate Malt 800 EBC 400 g
Black Malt 1200 EBC 1220 EBC 400 g
Flaked Oats 4 EBC 200 g
Flaked Barley 0 EBC 200 g
Flaked Wheat 3 EBC 200 g
Mash schedule: 2
Hops
Northern Brewer 7.8% alpha 50 g 60 minutes
Northern Brewer 7.8% alpha 50 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Comments:
Idéen var å lage en stout porter med alle de fire klassiske kornslagene: Hvete, havre, rug og bygg. Ikke i den rekkefølgen.
50g Northern Brewer @5' var jeg redd kanskje var for mye Møllers Tran, selv om jeg er glad i humlearoma. Men det funker for meg!