Viktste skrev:Å filtrere for så å tilsette gjær virker ikke logisk - da vil vel ølet bli grumsete igjen...
tor.gilje skrev:Ok, da var det bare å finne ut hvordan man gjør det da. :jaha:
Viktste skrev:Nei jeg tror ikke det er nok gjær etter filtrering...
Å filtrere for så å tilsette gjær virker ikke logisk - da vil vel ølet bli grumsete igjen...
Aleksander_B skrev:Det er den rekkefølgen jeg også har lest meg fram til.
Tror stegene er slik:
1. Ølet ferdiggjæres i gjæringskaret.
2. Ølet tappes over i ett Corneliusfat, purges med CO₂, settes kjølig til lagring
3. Etter ønsket modningstid er ferdig, filtreres ølet til nytt Corneliusfat.
4. Ønsket CO₂ trykk settes.
5. Etter ferdig karbonering, drink&enjoy
igniztion skrev:Har et par naboer som nekter å drikke øl med "grums" som de kaller det. Uansett hvor mye jeg forklarer og baljerer så er det kun glassklart øl som gjelder. Burde kanskje prøve meg på noe filtrering jeg også.
Storli1 skrev:Høres ut som et drømmescenario. Løsningen er vel bare å beklage, for så så smile fett heile veien til kjøleskapet.
igniztion skrev:Har et par naboer som nekter å drikke øl med "grums" som de kaller det. Uansett hvor mye jeg forklarer og baljerer så er det kun glassklart øl som gjelder. Burde kanskje prøve meg på noe filtrering jeg også.