Hei, jeg har brukt denne oppskriften jeg fant på nettet for å lage noe som likner Smithwicks
Pale malt 3,9kg
Krystallmalt 600g
R.Barley 250g
Kandissirrup, flytende, 250ml (hatt i da koking begynte)
Mesket med 12,3l i 60 min.
Skylte så med vann til jeg hadde 27l klar til kok, kokte i 60 min.
Jeg brukte både fersk og tørr gjær, 1 pk med ESB london ale pose ble redd denne ikke var nok siden jeg ikke rakk å lage starter så jeg hadde oppi safale04 i tillegg. (gjør jeg noe galt om jeg blander tørr/fersk gjær?)
OG: 1045 FG:1017
Skulle treffe 1048 på OG, men jeg har ikke hatt øl som stoppet så høyt som 1017 før, intressert i om noen kan forklare det for meg, hva har jeg gjort galt? Dette er vel dårlig utgjæring?
Pale malt 3,9kg
Krystallmalt 600g
R.Barley 250g
Kandissirrup, flytende, 250ml (hatt i da koking begynte)
Mesket med 12,3l i 60 min.
Skylte så med vann til jeg hadde 27l klar til kok, kokte i 60 min.
Jeg brukte både fersk og tørr gjær, 1 pk med ESB london ale pose ble redd denne ikke var nok siden jeg ikke rakk å lage starter så jeg hadde oppi safale04 i tillegg. (gjør jeg noe galt om jeg blander tørr/fersk gjær?)
OG: 1045 FG:1017
Skulle treffe 1048 på OG, men jeg har ikke hatt øl som stoppet så høyt som 1017 før, intressert i om noen kan forklare det for meg, hva har jeg gjort galt? Dette er vel dårlig utgjæring?