Har brygget juleøl. Maltprofil etter "Førjulsgleden juleøl", dvs: 3 kg pilsnermalt, 4 kg Munich, 0,2 kg svartmalt og 0,45 kg Caramalt. Gjær Saflager 34/70(2 pakker rehydrert).
Mesketemp 66c i en time. Gjæring på 10 grader i 14 dager, så ca 13c i 14 dager.
Fikk en OG på 1.066. Det har gjæret i ca 4 uker. Har nå en FG på ca 1.024. Er det for høyt?
Er vel caramalten som gir høy FG.
Ifølge Brewersfriend blir attenuation 62% og ABV 5,51%.
Ølet smaker godt og 5,51% er greit nok for meg. Bør det tappes? Skal ha det på fat.
Mesketemp 66c i en time. Gjæring på 10 grader i 14 dager, så ca 13c i 14 dager.
Fikk en OG på 1.066. Det har gjæret i ca 4 uker. Har nå en FG på ca 1.024. Er det for høyt?
Er vel caramalten som gir høy FG.
Ifølge Brewersfriend blir attenuation 62% og ABV 5,51%.
Ølet smaker godt og 5,51% er greit nok for meg. Bør det tappes? Skal ha det på fat.