FG juleøl

Har brygget juleøl. Maltprofil etter "Førjulsgleden juleøl", dvs: 3 kg pilsnermalt, 4 kg Munich, 0,2 kg svartmalt og 0,45 kg Caramalt. Gjær Saflager 34/70(2 pakker rehydrert).
Mesketemp 66c i en time. Gjæring på 10 grader i 14 dager, så ca 13c i 14 dager.
Fikk en OG på 1.066. Det har gjæret i ca 4 uker. Har nå en FG på ca 1.024. Er det for høyt?
Er vel caramalten som gir høy FG.
Ifølge Brewersfriend blir attenuation 62% og ABV 5,51%.
Ølet smaker godt :) og 5,51% er greit nok for meg. Bør det tappes? Skal ha det på fat.
 
Hvis FG står i ro i 3 dager på rad, så er det bare å tappe.
FG'en er kanskje litt høy, men det er ikke unormalt hvis man brygger en lager og ikke har gjort det så mye før.
Faktorer som oksygen/lufting av vørter, mengde gjær og gjærhelse osv kan på virke FG.

Smaker det godt og det er ferdig å gjære....hiv det på fat :)
 
Tilbake
Topp