Hei!
Har akkurat startet med hjemmebrygging og satt et par batcher. En Tysk Pils som gikk forholdsvis greit og nå en Bayer. Bayeren har nå stått på gjærfat i 3 uker og det virker og som om gjæringen stoppet opp på SG 30. OG var 56 i starten og har den siste 1,5 uka stått stille med en SG 30. Temperaturen har hatt ett snitt på ca 10 grader C. Etter oppskriften skulle den endt med en FG 15. Hva har gått galt? Er brygget ødelagt? eller er det noe jeg kan gjøre for å starte gjæringen igjen?
Håper på raskt og oppmuntrende svar
Hilsen
Geir Andres
Har akkurat startet med hjemmebrygging og satt et par batcher. En Tysk Pils som gikk forholdsvis greit og nå en Bayer. Bayeren har nå stått på gjærfat i 3 uker og det virker og som om gjæringen stoppet opp på SG 30. OG var 56 i starten og har den siste 1,5 uka stått stille med en SG 30. Temperaturen har hatt ett snitt på ca 10 grader C. Etter oppskriften skulle den endt med en FG 15. Hva har gått galt? Er brygget ødelagt? eller er det noe jeg kan gjøre for å starte gjæringen igjen?
Håper på raskt og oppmuntrende svar
Hilsen
Geir Andres