Detter var litt av en nedtur. Etter en uke på keg har smak og humle aroma avtatt noe voldsomt?
Hva er greia her…har jo gjort alt etter boka!? Da jeg først tappet neipaen (etter 13 dager) fra saurusen var den ferdig karbonert og smaka himmelsk (litt hopburn) og med en humle lukt og aroma jeg ikke trodde var mulig fra et garasje bryggeri. Har brukt salter som blir anbefalt til neipa øl (brewfather) samt laget starter og 02 er også brukt i prosessen. Humlemegden som er brukt er litt ekstrem og ligger på 8gr/l
Det jeg ikke har gjort er og purge ut starsan vann med c02…har kun trykket opp keg en 7-8 ganger før overføring og gjentok dette etter overføring (co2 i headspace).
Nå har jo brygger bare stått en uke på keg og den bør vel helst ha 2 før alt setter seg. Jeg tviler jo på at aroma og smak kommer sterkere tilbake i en neipa?
Hva kan jeg gjøre neste gang for å bevare lukt og aroma/smak?
Hva er greia her…har jo gjort alt etter boka!? Da jeg først tappet neipaen (etter 13 dager) fra saurusen var den ferdig karbonert og smaka himmelsk (litt hopburn) og med en humle lukt og aroma jeg ikke trodde var mulig fra et garasje bryggeri. Har brukt salter som blir anbefalt til neipa øl (brewfather) samt laget starter og 02 er også brukt i prosessen. Humlemegden som er brukt er litt ekstrem og ligger på 8gr/l
Det jeg ikke har gjort er og purge ut starsan vann med c02…har kun trykket opp keg en 7-8 ganger før overføring og gjentok dette etter overføring (co2 i headspace).
Nå har jo brygger bare stått en uke på keg og den bør vel helst ha 2 før alt setter seg. Jeg tviler jo på at aroma og smak kommer sterkere tilbake i en neipa?
Hva kan jeg gjøre neste gang for å bevare lukt og aroma/smak?