Synes kanskje det var litt VEL avansert for den gjengse hjemmebrygger (snakker om "brewing german helles"). Når de begynner å snakke om å koke og kjøle vannet før mesk for å fjerne oppløst oksygen mister de meg, ass.
Har øl brygget etter LDOB-metoden blitt testet opp mot øl brygget på tradisjonelt vis? Av øldommere? Jeg er nysgjerrig på om det har noe for seg. Kommer LDOB-bryggerne til å ta over NM?
Men vi vet ikke om den personen hadde vunnet medaljer ved å brygge på tradisjonelt vis. Det hadde vært interessant om en kompetent brygger hadde brygget to brygg; ett ved LDOB-metoden, og ett ved den tradisjonelle metoden.Du kan sjekke forumet på siden jeg linket til, det var noen som la ut bilder av en haug med medaljer, fordi folk var skeptiske. Men det er jo ikke den eneste måten å brygge på, noen stiler trenger ikke dette, og vinningen går bort i spinningen om det ikke er kontroll på oksygen på den kalde siden. Hver enkelt får velge, det er ingen tvang, det kan jo gjerne ignoreres.