Som batch nummer to har jeg gitt meg i kast med en klone-oppskrift av Theakston Old Peculier. Dette er en engelsk strong ale - skikkelig smaksbombe.
Jeg har sett noen svært ulike oppskrifter for dette ølet på nettet, men valgte å lage en krysning av de to all grain jeg fant på håndbryg.dk.
Jeg holdt likevel litt igjen på kandis, sukker og honning angitt i oppskriften, men gikk "all in" på dark crystal og sjokolademalt. Det var kanskje ikke så smart. Etter en uke i gjærbøtta smaker ølet temmelig beskt, bittert, og stout-aktig.
Gjæren gjorde seg ferdig på tre døgn (OG 1068 til FG 1015)
Forrige batch med american IPA virket veldig mye søtere med samme FG. Dette ølet skal jo helst lagres i tre måneder før det er klart - men jeg er veldig usikker på hvilken vei jeg kan vente at ølet drar seg. Vil det gå seg til og bli avrundet og balansert av seg selv?
Nå vurderer jeg sterkt å hive noe hjelpende(?) oppi gjærbøtta for siste uka. Går det an å tilføre noe muscavado eller laktose før flasking som gjæren ikke straks vil spise opp?
Andre tips til hva jeg bør gjøre, eller la være å gjøre for å redde dette brygget?
moralske råd om å "lære seg å krabbe før en skal gå" og "følge oppskriften" - er det allerede for seint å gi....
Jeg har sett noen svært ulike oppskrifter for dette ølet på nettet, men valgte å lage en krysning av de to all grain jeg fant på håndbryg.dk.
Jeg holdt likevel litt igjen på kandis, sukker og honning angitt i oppskriften, men gikk "all in" på dark crystal og sjokolademalt. Det var kanskje ikke så smart. Etter en uke i gjærbøtta smaker ølet temmelig beskt, bittert, og stout-aktig.
Gjæren gjorde seg ferdig på tre døgn (OG 1068 til FG 1015)
Forrige batch med american IPA virket veldig mye søtere med samme FG. Dette ølet skal jo helst lagres i tre måneder før det er klart - men jeg er veldig usikker på hvilken vei jeg kan vente at ølet drar seg. Vil det gå seg til og bli avrundet og balansert av seg selv?
Nå vurderer jeg sterkt å hive noe hjelpende(?) oppi gjærbøtta for siste uka. Går det an å tilføre noe muscavado eller laktose før flasking som gjæren ikke straks vil spise opp?
Andre tips til hva jeg bør gjøre, eller la være å gjøre for å redde dette brygget?
moralske råd om å "lære seg å krabbe før en skal gå" og "følge oppskriften" - er det allerede for seint å gi....