Kan noen hjelpe meg å finne en god oppskrift på Juleøl som ikke krever undergjæring? Jeg tenker meg noe i retning av julebokkøl eller tradisjonelt juleøl. Jeg foretrekker også tørrgjær.
Hva med å ta utgangspunkt i en vanlig julebokk og bruke mengder av Safale US-05 e.l. ved litt lav temperatur for å holde estere og annet kos på et minimum?
En mulig oppskrift er:
66% Münchenermalt
20% Pilsnermalt
10 % CaraMunich
3 % Dark Crystal
1% Sjokkolademalt
til OG på ca 1070 og en tilsetning av Hallertauer, Perle e.l. til ca 25 IBU
Det burde bli ca så likt man kommer en bokkøl uten å bruke lagergjær, men det kan likevel lønne seg å kaldlagre den litt
Takk for forslaget. Dette skal jeg vurdere nærmere. Hvis jeg skal ha 30 liter ferdig øl, hvor mange kilo malt trenger jeg tilsammen da, og hvor mye trenger jeg av hvert slag humle? Du må gjerne foreslå meskeskjema og kokeskjema.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.